Met deze tips kun jij 2 keer zoveel koopjes jagen!

Hou jij van koopjes?Ja? Dan ben je hier op het juiste adres!In dit artikel vertel ik over een aantal goede koopjes die jij zeker niet wil missen.

Wat zijn koopjes?

Persoonlijk zie ik koopjes als meer dan alleen het aanschaffen van iets goedkoops. Je kunt bijvoorbeeld ook de prijs verlagen van iets wat je al hebt.

Stel: Je verlaagt de prijs van je huur of je neemt een goedkoper abonnement. Dan beschouw ik dat ook als een koopje.

De reden hiervoor is, omdat je er hoe dan ook voor moet betalen – dus dan kun je maar beter minder betalen. Een woonruimte en energie heeft iedereen nodig en daar zul je hoe dan ook voor moeten gaan betalen. 

Dus als je maandelijks 10 euro op je huurprijs kunt besparen, dan is dat een best fors bedrag op jaar basis; 120 euro per jaar om precies te zijn. Als dat geen koopje is dan weet ik het ook niet meer.

Waar kun je koopjes vinden?

Het scoren van goede koopjes is voor velen een hobby. En sinds de komst van online is er een ware Utopia ontstaan voor koopjesjagers. Toen internet net bestond, waren er nog geen ‘AliExpresssen’ of ‘social deals’; het internet was toen nog een echt wilde westen. 

Gelukkig is het tegenwoordig een stuk makkelijker om koopjes te vinden. Tenminste: als je weet waar je moet zoeken. Een goede plek om te beginnen zijn vergelijkingswebsites. Dit zijn websites die zijn toegewijd aan het vergelijken van prijzen. 

Het vergelijken van 20 verschillende energie aanbieders kost veel tijd, maar gelukkig doen deze websites doen het zware werk voor je. Dit soort websites bestaan niet alleen voor energie abonnementen, maar voor praktische alle abonnementen!

Slimme koopjes jagen

Gooi je vaak boodschappen of eten weg? Als dat zo is, dan is dat zonde.Een koopje is pas echt een koopje als je het ook echt gebruikt; anders is het gewoon weggegooid geld. Het helpt om na te denken over dingen waar je voor betaalt, maar die je niet gebruikt.

Het meest voor de hand liggende voorbeeld heb ik hierboven al genoemd. Maar wat dacht je van de overtollige belminuten en MB’s aan het einde van de maand. Dit gooi je in principe ook gewoon weg.

Eerder in dit artikel benoemde ik het besparen op abonnementen. Volgens mij is een abonnement dat je niet opmaakt een goede plek om te beginnen. Bijvoorbeeld door het aan te schaffen van een prepaid simkaart. Bij een prepaid simkaart betaal je alleen voor wat je gebruikt. Altijd.

Een goede plek om goedkope prepaid simkaarten te vinden is op: prepaidsimkaarten.net. Hierdoor gooi je niks weg aan het einde van de maand, want alles dat je overhoud blijft gewoon op je simkaart staan. Hetzelfde geldt voor de boodschappen: als je vaak boodschappen weggooit dan kun je ervoor kiezen om voortaan gerechten uit te kiezen met ingrediënten die nog over zijn gebleven.

Want laten we even uitzoomen; koopjesjagen is een combinatie van het zoeken naar schatten en het uitgeven van weinig geld. Als je minder geld uitgeeft aan onnodige dingen, dan heb je meer geld om koopjes te jagen. Dus verander de manier waarop jij naar koopjes kijkt en leef je uit!

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...