Welkom in de wondere wereld van video games!

En die wereld is nogal uitgebreid, kunnen we je vertellen. Zie jij door de bits de pixels niet meer? Dan helpen we je graag jouw keuzes beter begrijpen.

Nieuwe vormen van entertainment krijgen al gauw een negatieve reputatie. Dat geldt bijvoorbeeld voor stripboeken en roleplaying games zoals Dungeons & Dragons. En gamen? Oh, breek ons de bek niet open. Dat is alleen maar voor zielige, sociaal incapabele kerels met overgewicht die nog in de kelder van zijn ouderlijk huis woont en zich met niks anders bezighoudt dan naar een scherm te staren en op knopjes te drukken.

Denk je dat dit vooroordeel zojuist uit onze duim is gezogen? Geloof ons, was het maar zo.

Gelukkig is dit beeld druk bezig met verdwijnen naar het rijk der fabelen. Gamen is al jaren big business en dat gaat echt niet zomaar veranderen. Titels verbeteren zich in een razend tempo en ontwikkelaars staan in de rij om de ander een popie te laten ruiken en onderwijl natuurlijk de interactie met de speler op te zoeken. Een ingewikkelde maar leuke kwestie van u-vraagt-wij-draaien.

Maar je hebt tegenwoordig hoofdzakelijk Sony’s PlayStation, Microsoft’s Xbox en de Nintendo Switch om uit te kiezen. Welke past dan het beste bij jou? Dat gaan we onderzoeken.

Hoe exclusief wil je ‘t hebben?

Nou, daarvoor moeten we toch echt naar Japan kijken. Nintendo scoort al decennia lang met spellen rond het personage Super Mario. En laten we de franchises rond Pokémon en The Legend of Zelda niet vergeten! Die doen harten van spelers telkens sneller kloppen zodra er een nieuw spel op uitkomen staat.

Ook de PlayStation van Sony kent veel succes met games die alleen op hun consoles draaien. The Last of us, Horizon Zero Dawn en Marvel’s Spider-Man hebben al jarenlang menig console liefhebber in hun greep. Op vlakken als grafische output, storytelling en solide gameplay kan hier nagenoeg niks tegenop.

Volledige vrijheid

Natuurlijk heeft de Xbox van Microsoft wel titels als Halo, Gears of War, Forza, Ori, Cuphead, S.T.A.L.K.E.R 2, Sea of Thieves en State of Decay 2. Niet allemaal gooien die zulke hoge ogen als die van de Japanse concurrent. Hoe gaaf ook, Xbox moet het echt van de hardware hebben.

Want die heb je nauwelijks meer nodig! Dat wil zeggen, die bepaal je zelf. Co-op en multiplayer laten zich steeds vaker koppelen met andere apparaten. Denk aan mobiele telefoons en pc’s. Daarmee kunnen jouw vrienden zich ook aan jouw spel toevoegen. Cross-platform wordt dat genoemd. Geen enkele andere console ontwikkelaar houdt zich hier zo mee bezig als Microsoft.

Jong en oud

Nintendo kwam al even voorbij, maar ook die kent natuurlijk een grote mate van interactiviteit. De Switch is namelijk een console die je op je televisie aansluit, maar ook in de hand kunt houden. Dit maakt spelen hoe en waar jij maar wilt mogelijk. Veel spellen die door de consolemaker zelf worden ontwikkeld richten zich op jonge kinderen en… oudere kinderen. Maar spellen met content die zich echt op 16 plus richten zijn er ook genoeg! Bovendien staat Nintendo bekend om de vele partyspellen die ze aanbieden. Vervelen zul je je hiermee tijdens een gezellige avond dan ook niet snel!

De conclusie

Die laten we lekker aan jou Jij bepaalt helemaal zelf welke eigenschappen die we hierboven hebben besproken bij jou passen. We hopen dan ook dat je een beetje wegwijs kunt worden.

Wel hebben we nog twee tips voor je. Vraag je ten eerste af waar je vrienden op spelen. Misschien gebruiken die één van de hierboven genoemde consoles of zelfs een pc! Tja, daar kun je ook nog voor kiezen, natuurlijk.

Verder worden de laatste consoles – zeker de Xbox en PlayStation – voor de meest belachelijke prijzen aangeboden wegens het wereldwijde chip tekort, waardoor de vraag het aanbod vele malen overstijgt. Laat je echter niet bedonderen! hanteer een betrouwbare prijsvergelijker en bewaak de inhoud van je portemonnee.
Happy gaming!

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...