Besparen op je vaste lasten: vergelijk direct!

In deze onzekere tijd die veroorzaakt is door het coronavirus, is het slim om je vaste lasten onder de loep te nemen. Misschien heb je hier zelfs meer tijd voor. Het vergelijken van je vaste lasten kan je honderden euro’s per jaar schelen. Grote kostenposten zijn woonkosten, zoals je huur of hypotheek en stroom en verzekeringen. Op die laatste twee kostenposten gaan we in in dit artikel, omdat je hierop relatief gemakkelijk kunt besparen.

Algemene tip

Welke verzekeringen en andere vaste lasten heb je eigenlijk allemaal? Hier kom je gemakkelijk achter door je bankafschriften door te nemen. 

Verzekeringen

Vergelijk jij ieder jaar je verzekering? Het wordt aangeraden om dit minstens één keer per jaar te doen. De meeste mensen doen dat aan het einde van het jaar, maar je kunt dit ook in een andere maand dan december doen. De grootste winst valt waarschijnlijk te behalen bij het vergelijken van je autoverzekering en zorgverzekering. Dit zijn vaak hoge maandelijkse kosten met mogelijk grote verschillen tussen aanbieders en polissen. Als je geen auto, maar een brommer hebt, heb je waarschijnlijk je brommer verzekerd. Ook hier kun je fors op besparen. 

Tevens kun je veel geld besparen door te kiezen voor een alles-in-éénverzekering. Hier zit de zorgverzekering niet bij inbegrepen, maar wel bijvoorbeeld de inboedel-, auto- en aansprakelijkheidsverzekering. Zoals we net al zeiden: het is belangrijk om je bankafschriften te checken. Zo heb je een goed overzicht van al je verzekeringen, die je mogelijk kunt bundelen in één pakket. 

Energie

Bij het overstappen van energieleverancier komt vaak iets meer kijken. Laat het je niet afschrikken, want met overstappen kun je alsnog in een paar uurtjes zorgen dat je veel geld bespaart! Je begint bij het controleren van de einddatum van je energiecontract. In verband met de opzegtermijn en reactietijd van de leverancier, kun je deze het beste zes à acht weken van tevoren opzeggen. Loopt je contract nog niet af? Dan zitten er wel kosten verbonden aan je verbreking van je contract. Het kan echter zo zijn dat de baten van het overstappen deze kosten nog overstijgen, maar dat zul je zelf moeten uitrekenen.  

Uiteindelijk zul je wat uurtjes bezig zijn met het vergelijken van je verzekeringen en energie, maar het loont! En vergelijkingssites, zoals Vergelijkdirect.com, maken de vergelijking al een stuk gemakkelijker en vlotter.

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...