Overstappen van energiecontract met cadeau

Het nieuwe jaar is weer begonnen en de aanbiedingen van de energiemaatschappijen vallen steeds vaker op de deurmat. Je eigen energie maatschappij biedt je bijvoorbeeld een mooie deal voor duurzame energie aan, maar je krijgt ook heel veel interessante aanbiedingen van andere energieleveranciers. Zij raden je aan om over te stappen, want op die manier kun je veel geld besparen. Maar is dat ook zo? Het antwoord luidt ja.

Overstappen naar een andere energieleverancier loont zeker. Vooral wanneer je kiest voor een jaarcontract. Bij het aangaan van een nieuw jaarcontract kun je namelijk een lager energietarief aangeboden krijgen. Het is wel altijd belangrijk om te kijken naar de kleine lettertjes. Oftewel, kun je dit contract ook weer net zo gemakkelijk opzeggen na een jaar of wordt het omgezet in een contract voor onbepaalde tijd? Laat je dus niet zomaar verleiden door op het eerste gezicht een aantrekkelijke deal, maar bespreek alles grondig met je nieuwe leverancier.

Let op de aangeboden prijs
Voordat je een nieuw energiecontract tekent, is het goed om het aangeboden energietarief te vergelijken met je huidige energietarief. Je wil natuurlijk niet tot de conclusie komen dat je uiteindelijk meer betaalt in plaats van minder. Er zijn energieleveranciers die bijvoorbeeld een weektarief laten zien in de advertentie, terwijl je een maandtarief betaalt. Door dit goed naast elkaar te leggen, weet je zeker of je straks per maand goedkoper uit bent of niet.

Een welkomstcadeau bij een nieuw contract

De laatste jaren zien we dat energiemaatschappijen steeds vaker klanten verleiden met een welkomstcadeau. Zo heeft Vattenfall Energiecadeau XL: een gratis geschenk met een waarde van tussen de €200 – €350 bij een 1-jarig energiecontract. Bijvoorbeeld een gratis tablet, laptop of cadeaubon. Dit lijken vaak heel aantrekkelijke aanbiedingen. Bedenk wel dat je de aanschafprijs van zo’n laptop of tablet uiteindelijk vaak alsnog betaalt door hogere gas- en stroomtarieven. Het handigste is om echt over te stappen naar de goedkoopste aanbieder waarbij je kijkt naar de tarieven en de eventuele welkomstbonus. Kies je toch voor een cadeau? Bedenk dan kritisch of het het echt nodig hebt, anders is het erg zonde.

Overstappen bij je eigen energieleverancier
Over een nieuw contract onderhandelen bij je eigen energieleverancier? Ook dat is mogelijk. Wij begrijpen namelijk best dat het soms wat goedkoper mag en willen daarom zeker met onze vaste klanten kijken naar een ander, voordeliger energiecontract. Ook is het mogelijk om van een energiecontract voor grijze energie over te gaan naar een energiecontract voor meer groene energie. Dat maakt geen verschil in prijs en je draagt bij aan een beter milieu. Wil je overstappen naar een ander contract en minder betalen? Dan kunnen we samen met jou een energiecontract op maat opstellen.

Aandachtspunten
Wil je overstappen naar een andere energieleverancier, dan hebben we nog een paar algemene tips om op te letten.

  • Vergelijk de prijs en de betaalfrequentie.
  • Kies direct voor duurzame, groene energie.
  • Let op de opzegtermijn van je huidige energieleverancier, zodat je geen boete hoeft te betalen.
  • Kies voor een jaarcontract en kies het jaar erop weer een nieuw jaarcontract.
  • Zorg ervoor dat je geen rekeningen hebt openstaan, het maakt overstappen zoveel gemakkelijker.

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...