Alles wat je moet weten over walnoten

Je bent van plan walnoten te gaan eten. Ze smaken goed, zijn gemakkelijk toe te voegen aan bepaalde recepten, en smaken ook zo heerlijk in de Griekse yoghurt. Mocht je willen weten waar walnoten goed of juist slecht voor zijn, lees dan gauw verder.

Algemene informatie

Iedereen weet wel hoe een walnoot er uitziet. Je hebt misschien zelf wel een schaal met deze noten in je woonkamer staan. De walnoot zelf is omringd door een harde dop, die opengebroken moet worden wanneer je ervoor kiest er eentje (of meer) op te eten. De walnoten groeien aan de walnootboom, wat waarschijnlijk niet als een verrassing komt.

Oorspronkelijk betekent de walnoot ‘vreemde’. In de tijd waarin ze ontdekt werden, werden ze ook wel omschreven als ‘niet-Germaanse noot’. Tot slot is de walnoot in talloze rassen te onderscheiden. Waar de één snel groeit is de ander weer immuun tegen ziektes. Er bestaat een enorm uitgebreide lijst met alle bestaande rassen van walnootbomen.

Calorieën 

Wat velen onder ons wel weten, is dat walnoten een grote hoeveelheid calorieën bevatten. Dit is ten opzichte van andere nootsoorten geen uitzondering. Walnoten zijn daarom een ideaal tussendoortje waar je een bepaalde bodem van krijgt. Waar in een appel maar 52 calorieën zitten, bevatten 100 gram walnoten om en nabij de 650 calorieën. Mocht je dus willen aankomen op een gezonde manier, zijn walnoten een echte aanrader.

Recepten met walnoten

Er zijn erg veel recepten met walnoten. Met walnoten kun je tijdens het koken in principe elke kant op. Ze zijn een aanrader in salades, smoothies, maar ze zijn ook erg lekker in de yoghurt of in pannenkoeken. Daarom even drie recepten die erg aan te raden zijn met walnoten:

  • Pannenkoeken met banaan, karamel en walnoten: Door de zoete pannenkoeken zijn de walnoten een echte aanrader. Zij zorgen helemaal in combinatie met banaan en karamel voor wat extra bite.
  • Andijviestamppot met walnoten: In een frisse stamppot zijn walnoten ook zeker een aanrader. Je kunt met de noten in plaats van spekjes een vegetarisch alternatief bieden met toch een lekkere crunch.
  • Walnotencake met kaneel: Walnoten in bananenbrood ken je waarschijnlijk al, maar in de combinatie met kaneel zijn walnoten ook erg lekker. Ze passen erg goed bij dit gerecht.

Kortom, walnoten zijn erg lekkere noten. Ze zijn, zoals de recepten hierboven schetsen, te combineren met zowel zoete als zoute gerechten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van walnoten vanwege de crunch. Het geeft net even wat meer bite aan je eten. Maar pas op, eet niet te veel walnoten. We willen natuurlijk niet te veel calorieën naar binnen werken! Denk hierover na wanneer je walnoten gaat kopen

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

De geschiedenis van de flatcap

In de smalle straten van het oude Birmingham, waar de industriële revolutie hoogtij vierde, speelde zich een verhaal af dat de modegeschiedenis...

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte handtas

Een handtas is niet zomaar een accessoire; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid en een praktisch hulpmiddel om je dagelijkse benodigdheden...

Het trendsettende panorama van hippe dameskleding soorten

Zodra je de wereld van hippe dameskleding betreedt, ontvouwt zich een schatkamer vol stijlvolle opties, smaakvolle variëteiten en modieuze verscheidenheid. Van stijlvolle...