Gasten over de vloer? Laat je van je beste kant zien!

Niet alleen jouw gerechten maar ook je interieur zal nog menigeen heugen van hen die bij jou op bezoek zijn geweest. Tenminste, zolang je maar je best doet.

En waarom zou je niet? We nemen zomaar aan dat je je gasten wilt behagen. Zorg dan ook voor een fijne aankleding en dat je alles in huis hebt gehaald waarmee je hen een plezier kunt doen. Dat wil zeggen dat je qua ingrediënten voor het diner maar ook qua hapjes rekening houdt met persoonlijke voorkeuren en dieetwensen.

Maar laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen. Eerst maar eens de belangrijkste zaken bij langs gaan. Doe je voordeel met onze tips!

Verlichting

Je woonkamer in de schijnwerpers zetten… dat doe je toch al door mensen binnen te laten die heel je interieur op hun gemak mogen bewonderen? Ja, natuurlijk. Maar door strategisch gebruik te maken van je lampen en spots, creëer je een sfeer die past bij het gezelschap, de gelegenheid, het seizoen… die wordt dus hoe dan ook toepasselijk. Schuw ook het gebruik van kaarsen en waxinelichtjes niet! Zolang je op de eettafel maar genoeg plek hebt voor borden, schalen, bestek en glazen.

Aroma’s

‘t Is niet alleen wat uit de keuken komt dat de reukzintuigen van je gasten moet prikkelen. Ook je woonkamer zelf moet qua geur aangenaam zijn. Natuurlijk kun je die neutraal houden maar waarom zou je de sfeer niet versterken door geurbranders of -kaarsen in te zetten? Je vindt er altijd die perfect aansluiten bij het jaargetijde. En/of bij de wensen van je gasten!

Servies

Laat het beste van jezelf zien door niet zomaar borden en schalen op tafel te zetten. Nee, kies servies uit dat past bij de sfeer van de gelegenheid en/of de indruk die je op je gasten wilt maken! Een perfecte (eerste) indruk is toch belangrijk? Dat draag je wel uit met de serviesstukken die je kiest, namelijk.

Aan tafel

De tafel is gedekt, de gasten zijn gearriveerd… alleen, waar moeten ze op zitten? Ja, op een buisframe eetkamerstoel, natuurlijk! De zetels van dit model zijn in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar en ook de formaten van de zitkussens en rugleuningen zijn zeer gevarieerd. Zo vind je altijd modellen die perfect aansluiten bij jouw interieur!

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

De geschiedenis van de flatcap

In de smalle straten van het oude Birmingham, waar de industriële revolutie hoogtij vierde, speelde zich een verhaal af dat de modegeschiedenis...

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte handtas

Een handtas is niet zomaar een accessoire; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid en een praktisch hulpmiddel om je dagelijkse benodigdheden...

Het trendsettende panorama van hippe dameskleding soorten

Zodra je de wereld van hippe dameskleding betreedt, ontvouwt zich een schatkamer vol stijlvolle opties, smaakvolle variëteiten en modieuze verscheidenheid. Van stijlvolle...