Met deze 2 tips voorkom jij dat je teveel geld uitgeeft aan een nieuw huisstijl!

Ben jij op zoek naar een nieuwe stijl in voor jouw huis? Dan kunnen tips jou daarbij helpen! De tips in dit artikel zijn zo samengesteld dat ze in elke huis toepasbaar zijn. Zo weet je zeker dat ook jij kunt profiteren van deze tips. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder.

Iedereen kent ze wel: Huizen die gewoon helemaal kloppen. Je vraagt jezelf af: “Wat is het geheim van dit huis en waarom ziet mijn huis er niet zo uit?”

Waarschijnlijk zie je enkele onderdelen of voorwerpen die jou huidige kamer of huis mist. Vervolgens schaf je die nieuwe voorwerpen aan en zet het in de kamer. En dan trek je de conclusie dat het toch niet staat zoals je had gehoopt – het werkt gewoon niet.

Of, nou ja: het werkt wel, maar het staat niet zoals het in die andere kamer stond. Semi teleurgesteld leg je jezelf erbij neer en ga je verder met je eindeloze zoektocht.

Als jij jezelf herkent in wat hierboven staat, dan ben je niet alleen! Bij een groot gedeelte van de mensen die ik ken — of heb gesproken —  speelt dit probleem zich af.  Er zijn een aantal tips die jij kunt toepassen om dit probleem te voorkomen.

Tip 1. Inventariseer wat er op dit moment zorgt voor het karakter en de sfeer van het huis

Als je duidelijk hebt wat er op dit moment zorgt voor het karakter en de sfeer van je huis dan weet je waar je omheen moet bouwen. Je kunt deze onderdelen zien als de fundering van je stijl. En als je goed en stabiel wilt bouwen, dan heb je een goede fundering nodig.

Hetzelfde geldt voor de stijl van je huis: bouw voort op de fundering die er ligt. Hoe duidelijker jij in kaart hebt wat de fundering is, hoe steviger de fundering wordt.

Stel: Je bent ontevreden over de huidige fundering. Wat nu?

Simpel! Dan vervang je de fundering. Oftewel, dan vervang je de meubels of omgevingsfactoren die zorgen voor de sfeer en het karakter.

Denk hierbij aan: 

  • het maken van een open keuken;
  • het vervangen van de bank;
  • het leggen van een nieuwe vloer;
  • het verplaatsen van de boekenkast.

Tip 2: experimenteer en probeer

Je wat pas of iets werkt als je het geprobeerd hebt. Dus probeer en experimenteer! Hoe meer, hoe beter! Dat betekent absoluut niet dat je bakken met geld moet uitgeven aan het kopen van meubels. Dat zou simpelweg weggegooid geld zijn.

Nee, ik adviseer je om misschien wat meubels weg te halen. Of tijdelijk een nieuwe opstelling te proberen. Als je zeker weet dat je een nieuw meubel wil toevoegen, denk er dan goed over na, want voor je het weet heb je een rommelig huis. En dat is het laatste dat je wil hebben. Want een rommelig huis, zorgt voor een rommelig hoofd. 

Als je hebt besloten dat een meubel een waardige toevoeging is aan de stijl van je huis, geef er dan niet teveel geld aan uit. Koop je meubels bij een meubel outlet of eventueel op marktplaats. Als je er dan achter komt dat het ‘helemaal past’ dan kun je altijd nog een upgrade nemen.

Hopelijk heb jij wat gehad aan de bovenstaande tips. Als jij nou denkt: dit wist ik al. Ga dan na of dat je het ook al doet? Want slechts weten is niets waard als je er niets mee doet.

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Ben je een echte koopjesjager? Bekijk deze kortingen!

Als je graag op zoek bent naar de beste deals en kortingen voor leuke uitjes, dan ben je hier aan het juiste...

De beste koopjes vind je met deze tips

Het vinden van goede koopjes kan een leuke uitdaging zijn, vooral als je weet waar je moet zoeken. Of je nu op...

Tips voor het vinden van koopjes en hoge kortingen

Het vinden van koopjes en hoge kortingen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën en tips kun je flink besparen...