Natuurlijke erfafscheiding? Dit zijn de beste haagplanten!

Is jouw erfafscheiding aan vervanging toe en is de keuze gevallen op natuurlijke erfafscheiding? Natuurlijke erfafscheiding heeft als nadeel dat het vaak wat langer duurt voordat het echt is dichtgegroeid, waardoor je niet direct van je privacy kunt genieten. 

Toch is het resultaat het wachten meer dan waard. Een natuurlijke erfafscheiding kan de uitstraling van een tuin naar een hoger niveau tillen en biedt bovendien een verblijfplaats voor tientallen tuindieren en micro-organismen, die een grote rol spelen in het in balans houden van de bestaande ecosystemen in de tuin. 

Om altijd te kunnen genieten van een prachtige, groene erfafscheiding is het belangrijk dat je kiest voor haagplanten die hun blad in de winter vasthouden. Hierdoor hoef je niet het halve jaar tegen een kale heg aan te kijken en geniet je altijd van voldoende privacy. Wij vertellen je welke bladhoudende haagplanten het meest geschikt zijn.

Laurierhagen

De laurier is één van de mooiste en meest bekende haagplanten. Een volgroeide laurierhaag is ondoordringbaar en biedt veel privacy. Het frisgroene, stevige blad van de laurier geeft elke tuin bovendien een frisgroene, stijlvolle omlijsting en zorgt ervoor dat jij ook in de winter kunt genieten van een prachtige tuin.

Buxushagen

Geef jij de voorkeur aan een natuurlijke erfafscheiding met een neutraal en rustig karakter? Dan is een buxushaag iets voor jou. Buxushagen hebben relatief klein blad met een rustige groene kleur. Ze groeien redelijk snel en passen uitstekend in verschillende soorten tuinen, zowel groot als klein. Buxushagen kunnen ingezet worden als erfafscheiding, maar zijn ook zeer geschikt om verschillende gedeeltes van de tuin van elkaar te scheiden. Ze zijn eenvoudig te snoeien en kunnen gemakkelijk in bijzondere vormen gesnoeid worden, waardoor de mogelijkheden van deze haagplant eindeloos zijn.

Beukenhagen

Een beukenhaag is een haagplant die zeer geschikt is voor een klassieke tuin. Beukenhagen zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren blad, rood en groen, en zijn geschikt voor tuinen in allerlei stijlen en formaten. Beukenhagen kunnen als hoge en als lage natuurlijke erfafscheiding worden ingezet en bieden dankzij hun bladhoudende karakter nagenoeg het hele jaar voldoende privacy.

Haagplanten kopen

Wil jij jouw tuin voorzien van een natuurlijke erfafscheiding en ben je op zoek naar goede haagplanten? Voor het kopen van haagplanten hoef je vandaag de dag niet langer naar het plaatselijke tuincentrum. Jouw haagplanten bestel je eenvoudig online, zodat je comfortabel vanaf de bank jouw bestelling kunt samenstellen. Dat is wel zo makkelijk.

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...