Zelf een waterleiding aanleggen?

Ja dat kan! Waterleidingen zijn meestal gemaakt van koper die niet flexibel zijn. Deze zijn ook zeer prijzig en bijna niet verkrijgbaar, tenzij je een echte vakman bent die voor een erkend bouwbedrijf werkt. Gelukkig is er een simpele oplossing.

Wil je een extra kraan plaatsen in bijvoorbeeld je schuur of tuinhuisje? Dan moet je natuurlijk een verbinding maken tussen je kraan en je wateraansluiting. Dit gaat niet iedereen goed af. De normale manier van aansluiten kan erg lastig en prijzig zijn voor iemand die niet jarenlang in een bouwbedrijf werkt. Niet alleen zijn de materialen voor een reguliere watertoevoer erg duur, maar het verbinden ervan kost ook aardig wat aangezien er een pertang gebruikt moet worden. Deze vind je niet zomaar voor een zakcentje.

Waar haal ik een tyleenslang?

Er bestaan talloze bedrijven die slangen voor verbindingen verkopen. Bedrijven zoals Witway of Pvcbuis zijn gespecialiseerd in deze zaken. De slang die wordt gebruikt bij het maken van een waterleiding is de tyleenslang. Het is belangrijk dat deze gekeurd zijn. Gekeurde slangen kun je herkennen aan de blauwe streep. Hiermee kunnen zelfs klussers met wat basiskennis heel eenvoudig een watertoevoer maken voor drinkwater in je tuinhuis of water om mee schoon te maken in je schuur. Het materiaal van de tyleenslang kun je gemakkelijk doorknippen, waardoor je het formaat eenvoudig kunt aanpassen.

Waarom een buitenkraan?

Met een buitenkraan hoef je niet ver te lopen of te worstelen met lange tuinslangen die door het huis liggen. Vooral voor mensen die hun tuinhuisje ver van hun keuken hebben staan hebben hier profijt van. Dit is uiteraard ook erg handig als je veel emmers met water moet dragen. Als je een staande kraan in je tuin hebt staan, dan hoef je niet telkens moeite te doen met sjouwen. Plaats een kraan dichtbij je gewassen en geef ze eenvoudig water. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan?

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Ben je een echte koopjesjager? Bekijk deze kortingen!

Als je graag op zoek bent naar de beste deals en kortingen voor leuke uitjes, dan ben je hier aan het juiste...

De beste koopjes vind je met deze tips

Het vinden van goede koopjes kan een leuke uitdaging zijn, vooral als je weet waar je moet zoeken. Of je nu op...

Tips voor het vinden van koopjes en hoge kortingen

Het vinden van koopjes en hoge kortingen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie├źn en tips kun je flink besparen...