Zonnepanelen op het kantoorgebouw

Veel bedrijven en organisaties hebben als doel om klimaatneutraal te ondernemen. Het installeren van zonnepanelen op het kantoorgebouw is daarbij een goede stap in de juiste richting. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van zonnepanelen en welke subsidies kun je aanvragen?

Voordelen zonnepanelen

Er zijn voldoende redenen om zonnepanelen aan te schaffen. De belangrijkste hebben we hieronder voor je uitgezocht.

1. Weinig onderhoud

Het schoonmaken van zonnepanelen wordt grotendeels gedaan door hemelwater. Dit is ook eigenlijk het enige dat er echt moet gebeuren. Wel is het belangrijk om eens in de 1 a 2 jaar de zonnepanelen te checken op eventuele beschadigingen of andere vuilresten. Is dit laatste het geval? Dan kun je deze het beste schoonmaken met een beetje lauwwarm water en een spons.

2. CO2 besparing

Doordat je zonnepanelen plaatst zal een groot deel van het elektraverbruik bestaan uit zonne-energie. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van je CO2-uitstoot. Je kunt gemakkelijk even Googlen op het berekenen van je CO2 uitstoot m.b.t. een kantoorgebouw. Op die manier weet je precies hoe het in jouw situatie gesteld is.

3. Besparing op de energierekening

Met zonnepanelen wek je voor een groot gedeelte energie op met behulp van de zon. De zon is gratis, dus dit betekent ook een besparing op je energierekening. Je bent namelijk minder afhankelijk van je energieleverancier. Gemiddeld bespaar je met zonnepanelen tussen de €500 en €1500 per jaar. Hoe hoog het bedrag precies is, hangt af van het aantal zonnepanelen dat je neemt. De afgelopen jaren zijn de aanschafprijzen flink gedaald en zijn er voldoende mogelijkheden voor subsidies waardoor het steeds toegankelijker wordt om voor zonnepanelen te kiezen.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen op of bij een kantoorpand. Je kunt gebruik maken van de Kleinschaligheidsinversteringsaftrek (KIA). Hiermee kun je 28% aftrekken. Daar bovenop kun je nog gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA) waarmee je maximaal 41,5% kunt aftrekken. Bij mekaar zal dit dus een groot deel van je totale investering beslaan, waardoor je zelf slechts 30,5% hoeft te investeren.

Denk je erover om zonnepanelen te laten installeren? De meeste installateurs zijn op de hoogte van deze subsidies en zullen deze dan voor je aanvragen. 

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...