De schoenentrends van nu

Ieder jaar zien we weer nieuwe schoenentrends voorbij komen. De één geheel onverwachts, de ander eigenlijk heel erg logisch. Schoenentrends ontstaan vaak door gebeurtenissen. Een trend van het afgelopen seizoen is totaal geïnspireerd door het trickle down effect. Waarschijnlijk heb je geen idee dat dit effect bestaat, dus ik leg het je graag nog even uit. Het trickle down effect is het effect waarbij mensen uit diverse lagen van de samenleving, beïnvloed worden door mensen waar zij tegenop kijken.

Zo zie je vaak dat mensen bepaalde items kopen, die sterren aan hebben gehad op de rode loper. Ook zie je het terug op social media. Het trickle down effect is letterlijk en alleen de enige reden dat influencers zo een grote invloed hebben op het koopgedrag van mensen. Een uniek fenomeen wat we alleen terugzien bij mensen. Welke trend is dan zo groot beïnvloed door het trickle down effect op schoenengebied? Nou de volgende. 

Crocs zijn weer helemaal hip! 

Iets wat wij ook niet zo snel zagen aankomen, maar Crocs zijn weer helemaal nu. Hoe vraag je je misschien af? Doordat Justin Bieber het fantastische idee had om Crocs aan te trekken in zijn vrije tijd. Vervolgens werd hij met deze stappers gefotografeerd en Crocs waren weer een hit. Hoewel we deze trend vooral voorbij zien komen in Amerika, zien we ook dat de schoenen in Nederland weer aan populariteit groeien. Waarschijnlijk staat Justin Bieber verder van ons Nederlanders af dan van de Amerikanen. Toch is dit weer het bewijs dat schoenentrends wel degelijk beïnvloedt worden door bekende mensen. 

Comfortschoenen zijn helemaal nu 

Door Corona hebben we iets minder keuze gekregen in wat we allemaal kunnen doen in onze vrije tijd. We kunnen minder naar kroegen, restaurants en dat soort aangelegenheden. Dat zorgt ervoor dat we andere keuzes zijn gaan maken in hoe we onze vrije tijd besteden. We zijn actiever op stap gegaan en dat merk je heel goed aan de verkoop van comfortschoenen.

Dit zijn schoenen die niet alleen in een lengtemaat, maar ook in een breedtemaat worden geleverd. Dit zorgt ervoor dat de schoenen veel beter zitten. Een te krappe en te brede schoen zorgt namelijk voor blaren. Een schoen met de juiste breedtemaat zorgt ervoor dat de schoen perfect aansluit. Hierdoor zal de schoen altijd beter zitten en kun je er langer mee lopen. 

Merken die comfortschoenen verkopen 

Niet alle merken verkopen comfortschoenen met een breedtemaat. Soms moet je een beetje verder zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Xsensible schoenen of Dr. Martens schoenen. Zij verkopen beide goed kwalitatieve comfortschoenen. 

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

De geschiedenis van de flatcap

In de smalle straten van het oude Birmingham, waar de industriële revolutie hoogtij vierde, speelde zich een verhaal af dat de modegeschiedenis...

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte handtas

Een handtas is niet zomaar een accessoire; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid en een praktisch hulpmiddel om je dagelijkse benodigdheden...

Het trendsettende panorama van hippe dameskleding soorten

Zodra je de wereld van hippe dameskleding betreedt, ontvouwt zich een schatkamer vol stijlvolle opties, smaakvolle variëteiten en modieuze verscheidenheid. Van stijlvolle...