Waarom een armband onderdeel is van je kledingstijl

Wanneer we denken aan mode denken we toch al te snel aan kettingen, ringen, oorbellen en vooral kleding en schoenen. Als juwelen worden armbanden vaak wel vergeten. Toch zijn armbanden de laatste tijd bezig aan een enorme opmars in de mode en stijgt de vraag ook aardig. En dat heeft een reden want het is toch niet voor niets dat armbanden gewild zijn. En dat heeft met meerdere dingen te maken. Armbanden kunnen over de hele wereld gemaakt worden en bestaan uit verschillende soorten materialen zoals koper, brons, zilver, goud etc. 

Simpel 

Armbanden kunnen heel simpel en tegelijkertijd heel elegant zijn. De reden waarom een armband simpel is, is omdat er eigenlijk niet veel redenen zijn om op te vallen met een armband. Dat is wat een armband heel simplistisch maakt. Het heeft eigenlijk ook heel weinig onderhoud nodig. Een armband kan al snel persoonlijk gemaakt worden door middel van een gravering. Mocht je een bericht of een naam heel kort op je willen houden maar ben je geen fan van tatoeages? Dan is een armband met gravering wellicht een goed idee. 

Unisex 

Armbanden zijn heel unisex. Dat betekent dat armbanden gedragen kunnen worden door mannen en door vrouwen. Vroeger was het zo dat armbanden vaak door alleen vrouwen gedragen werden, maar begin 20ste eeuw zijn er ook armbanden beschikbaar voor mannen, waar ook enorme vraag naar is. Echter is het wel belangrijk om op te merken dat er ook armbanden zijn die echt bedoeld zijn om door alleen mannen of alleen vrouwen gedragen te worden.

Daarom is het handig om eerst goed te kijken voor welk geslacht een armband is bedoeld. In het algemeen zijn armbanden dus unisex, maar het kan nooit kwaad om zekere voor het onzekere te nemen en om het toch nog even te controleren. 

Een armband is in het algemeen heel persoonlijk en je kunt er nooit genoeg van hebben. Bepaald daarom jouw eigen stijl en laat de armbanden je stijl een boost geven. 

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

De geschiedenis van de flatcap

In de smalle straten van het oude Birmingham, waar de industriële revolutie hoogtij vierde, speelde zich een verhaal af dat de modegeschiedenis...

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte handtas

Een handtas is niet zomaar een accessoire; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid en een praktisch hulpmiddel om je dagelijkse benodigdheden...

Het trendsettende panorama van hippe dameskleding soorten

Zodra je de wereld van hippe dameskleding betreedt, ontvouwt zich een schatkamer vol stijlvolle opties, smaakvolle variëteiten en modieuze verscheidenheid. Van stijlvolle...