Met welk aas vang je de meeste vissen?

Heerlijk aan de waterkant genieten van de rust en ruimte? Of als een echte professional de meeste vissen uit het water halen? Het maakt niet uit met welke intentie je gaat vissen, je wilt altijd wel een beet hebben. En dat is mogelijk! Hiervoor heb je naast een goede visuitrusting, enkel het juiste aas en een beetje geduld nodig.

De soort vis waarop je gaat vissen

Voordat je gaat bepalen welk aas het meest geschikt is om te gebruiken tijdens jouw vismoment, moet je weten op wat voor soort vis je gaat vissen. Sommige aassoorten zijn namelijk heel geschikt voor de ene vis, maar juist niet voor de ander. Zo kun je dus heel gericht te werk gaan. Ga je gewoon voor een dagje lekker aan de waterkant, dan kun prima maden gebruiken. Maden zijn namelijk de nummer 1 voor heel veel verschillende vissoorten. Ook kleinere vissen kun je met maden aan de haak slaan. Maden zijn niet zo duur en daardoor erg populair in gebruik. Voor je het weet, heb je beet!

Karpervissen met boilies en pellets

Is karpervissen jouw nieuwe hobby? Dan zijn boilies de nummer 1 op het gebied van aas. Boilies zijn harde gekookte deegballetjes. Door het koken hebben ze een hard krokant laagje gekregen, waardoor witvis niet kan azen. Met boilies vis je dan ook heel gericht op karper.

Een ander geschikt aas voor karper zijn de vispellets. Dit zijn korte staafjes van samengeperst meel en zeer geschikt voor het vissen op karper. Je kunt ze kopen met of zonder gat, zodat je ze eenvoudig aan je haak kunt plaatsen. Net als boilies laten de pellets een geurspoor achter die door de karpers wordt opgemerkt, zodat ze naar je haak getrokken worden. Boilies en pellets zijn te koop in verschillende smaken, kleuren en afmetingen. Door af te wisselen, ontdek je al snel welke smaak, kleur en afmeting het best bij jou en de karpers past.

Kunstaas

Naast het natuurlijke aas, is er ook kunstaas te koop, de softbaits bijvoorbeeld. Softbaits is kunstaas van zacht plastic. Met behulp van een gewichtje van lood worden ze in het water geworpen om de juiste diepte te bereiken. Met dit aas kun je heel gericht vissen op baars en forel. Je kunt zelf de juiste diepte bepalen, ook boven de grond, zonder vast te komen zitten in de bodem. 

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

De geschiedenis van de flatcap

In de smalle straten van het oude Birmingham, waar de industriële revolutie hoogtij vierde, speelde zich een verhaal af dat de modegeschiedenis...

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte handtas

Een handtas is niet zomaar een accessoire; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid en een praktisch hulpmiddel om je dagelijkse benodigdheden...

Het trendsettende panorama van hippe dameskleding soorten

Zodra je de wereld van hippe dameskleding betreedt, ontvouwt zich een schatkamer vol stijlvolle opties, smaakvolle variëteiten en modieuze verscheidenheid. Van stijlvolle...