De bromfietsverzekering, wat is het precies?

De bromfietsverzekering is een verzekering welke het mogelijk maakt om uw bromfiets te laten verzekeren tegen bepaalde vormen van schade. We maken op dit vlak wel een onderscheid tussen een verzekering die enkel de schade aan derden dekt en een verzekering die ook tussenkomt op het ogenblik dat er schade aan de eigen bromfiets ontstaat. Het afsluiten van een bromfietsverzekering kan dus duidelijk op verschillende manieren gebeuren. Welke van deze verschillende mogelijkheden is nu voor u precies het interessantst? En waar dient u in de praktijk allemaal rekening mee te houden? Het zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waarvan we de antwoorden hebben verzameld hier op deze pagina!

Wat is de bromfietsverzekering?

De bromfietsverzekering is een verzekering waarmee u zoals de naam reeds laat vermoeden uw aangekochte bromfiets kunt laten verzekeren. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Het is dan ook zo dat er drie verschillende soorten bromfietsverzekeringen bestaan. Welke van deze mogelijkheden voor u de beste keuze is zal moeten worden bepaald aan de hand van een aantal factoren. Zo is er bijvoorbeeld de prijs die u periodiek wil betalen voor uw bromfietsverzekering, maar is er uiteraard ook het aanbod met dekkingen waar u van wenst te kunnen genieten. In ieder geval, wilt u ook graag een bromfietsverzekering afsluiten voor het laten verzekeren van uw eigen bromfiets? Dan is het geen overbodige luxe om u even uitgebreid te verdiepen in de informatie welke hier op deze pagina is terug te vinden.

Welke soorten bromfietsverzekeringen zijn er?

Zoals hierboven reeds vermeld is het zo dat u op de markt een keuze kunt maken uit drie verschillende bromfietsverzekeringen. De eenvoudigste en tevens ook de meest voordelige bromfietsverzekering op de markt is de WA-verzekering. Het betreft hier een verzekering die tussenkomst biedt bij schadegevallen waarin de derde partij moet worden vergoed. Het is van belang om er altijd rekening mee te houden dat de bromfietsverzekering geen vrijblijvende verzekering is. Ze moet dan ook met andere woorden verplicht worden afgesloten.

Bovenstaande verplichting geldt enkel en alleen voor de WA-verzekering. Een andere, meer uitgebreide bromfietsverzekering afsluiten kan interessant en vaak zelfs wenselijk zijn, maar is dus niet wettelijk verplicht. Buiten de WA-verzekering is het wel zo dat er nog twee andere verzekeringen op de markt zijn terug te vinden. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. De WA + diefstal + brand bromfietsverzekering;
  2. De WA + diefstal + brand + aanrijding bromfietsverzekering;

De twee bovenstaande bromfietsverzekeringen zijn uiteraard een stukje duurder in vergelijking met de WA-verzekering, maar ze bieden ook aanzienlijk betere en uitgebreidere dekkingen. Overweeg dus altijd welk type bromfietsverzekering in de praktijk voor u het interessantst is.

Besparen op uw bromfietsverzekering? Dat kan met deze tips!

De bromfietsverzekering afsluiten kan dus op menig aantal verschillende manieren gebeuren. Het bestaan van deze verschillende mogelijkheden zorgt ervoor dat ervoor iedereen een bromfietsverzekering bestaat welke aan zijn of haar verwachtingen zal weten te voldoen. Dit overigens niet alleen voor wat de prijs betreft, maar ook op vlak van dekkingen. Toch is het voor veel mensen zo dat de gewenste bromfietsverzekering van hun keuze financieel zijn sporen nalaat. Dat is uiteraard vervelend, maar er kan iets aan worden gedaan. Wij hebben immers een aantal interessante bespaartips voor je verzameld welke het mogelijk maken om een bromfietsverzekering af te sluiten tegen een extra voordelige prijs.

Bereken direct de premie voor uw bromfietsverzekering!

1.) Overweeg of de WA-verzekering voldoende is

Men zegt wel eens dat een bromfietsverzekering in de praktijk zo duur kan worden gemaakt als men wil. Daar valt best iets over te zeggen. Voor een groot aantal mensen zal in ieder geval gelden dat de zogenaamde WA-verzekering meer dan voldoende is. Het gebeurt namelijk niet zelden dat mensen een bromfiets kopen om eerder geringe afstanden mee af te leggen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat veel mensen recreatieve rijders zijn waardoor ze sowieso slechts een beperkt aantal kilometers afleggen. Is de WA-verzekering voor u ook voldoende? Dan is dat zeker interessant. Het enkel en alleen afsluiten van de WA-verzekering zorgt er immers voor dat u kunt rekenen op een zeer scherp prijskaartje voor uw bromfietsverzekering.

2.) Het eigen risico is niet vastgesteld

Voor nagenoeg alle verzekeringen welke op de markt zijn terug te vinden geldt dat er sprake bij is van een eigen risico. Dit eigen risico wordt door verzekeringnemers vooral als erg vervelend aanzien. Waarom? Zeer eenvoudig. Ze zorgt er namelijk voor dat u bij een mogelijks schadegeval eerst een bepaald bedrag zelf dient op te hoesten. Pas voor het bedrag dat boven het eigen risico moet worden betaald geldt dat de verzekeraar tussenbeide zal komen. Hoe hoger het eigen risico van uw bromfietsverzekering des te hoger dus ook het bedrag zal liggen dat u bij een schadegeval zelf zal moeten betalen. Dus is het vooral zaak om het eigen risico zo laag mogelijk te houden… toch? Niet altijd.

Wat veel mensen niet weten is dat het eigen risico van hun bromfietsverzekering eigenlijk onlosmakelijk is verbonden met de verzekeringspremie die ze moeten betalen. Des te lager het eigen risico is gelegen, des te hoger de periodieke verzekeringspremie ligt. Dit betekent dat de periodieke kosten sterk stijgen terwijl het risico op een schadegeval uiteraard hetzelfde blijft. Het is dus vooral zaak om een goede balans tussen beiden te vinden. Alleen zo kunt u naar optimale tevredenheid gebruik maken van uw bromfietsverzekering.

3.) Vergelijken betekent besparen

De kans is bijzonder groot dat uw vaste huisverzekeraar over een bromfietsverzekering in haar aanbod beschikt. De kans is echter eveneens bijzonder groot dat deze optie niet de meest interessante zal zijn welke er op de markt bestaat. Om te kunnen achterhalen welke optie nu echt het best is, is het altijd een goed idee om een vergelijking uit te voeren. Alleen door het uitvoeren van een vergelijking zult u immers kunnen vaststellen wat nu precies de beste bromfietsverzekering is die voor uw situatie het meest geschikt is. Het mag dan ook duidelijk zijn, vergeet niet om voordat u uw bromfietsverzekering afsluit eerst even een objectieve vergelijking uit te voeren. Alleen zo achterhaalt u met zekerheid de beste keuze.

Vergelijk het aanbod bromfietsverzekeringen op Diks.nl.

Vorig artikelBetonvloer egaliseren
Volgend artikelPlat dak schuur

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

De geschiedenis van de flatcap

In de smalle straten van het oude Birmingham, waar de industriële revolutie hoogtij vierde, speelde zich een verhaal af dat de modegeschiedenis...

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte handtas

Een handtas is niet zomaar een accessoire; het is een verlengstuk van je persoonlijkheid en een praktisch hulpmiddel om je dagelijkse benodigdheden...

Het trendsettende panorama van hippe dameskleding soorten

Zodra je de wereld van hippe dameskleding betreedt, ontvouwt zich een schatkamer vol stijlvolle opties, smaakvolle variëteiten en modieuze verscheidenheid. Van stijlvolle...