Een nieuwe accu voor je auto kopen? Dat kan goedkoper!

Als er iets is waar wij als mensen weinig geld aan uit willen geven, dan is het wel een nieuwe accu voor je auto. Je merkt er tijdens het rijden geen klap van, het is niet mooi (sterker je ziet de accu waarschijnlijk bijna nooit meer) en auto accu’s kosten een godsvermogen. Dat laatste komt vooral door dealer en garage prijzen. Een auto accu hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je moet vooral durven en goed geïnformeerd zijn. Want een auto accu is het meest generieke product dat er is. Het is een plastic bak met wat spoelen erin. Net als bij de penlight batterijen worden bijna alle accu’s in dezelfde fabriek gemaakt. Dit betekent dus dat de kwaliteit van alle accu’s hetzelfde is. 

Uiteraard snap ik dat niet alle accu’s hetzelfde zijn, maar een accu van type X van merk A is dezelfde accu als een auto accu van type X van merk B. Dit maakt geen verschil. Een auto accu past namelijk in de accubak van je auto, wanneer deze dezelfde hbl (hoogte, breedte en lengte) verhouding heeft en de pool aan de goede kant heeft zitten. Verder kun je nog kijken naar het type accu dat je nodig hebt. Zo kun je kijken naar of je een start accu nodig hebt, deze accu’s werken met auto’s die een start/stop systeem hebben of een AGM accu, die werkt bij hogere performance. 

Check altijd op kenteken 

De meeste webshops die accu’s verkopen, hebben een kenteken checker op de site staan. Hiermee kun je best gemakkelijk een passende accu vinden. Deze accu’s worden namelijk op basis van kenteken aan je getoond. Dit wordt gedaan op basis van de grote en accupool van je auto. Hierdoor kun je altijd een betaalbare accu vinden. Ook van een ander merk. Voor ieder premium merk is namelijk een budget alternatief. 

Kijk naar gerelateerde accu’s 

Een andere goede manier is door te kijken naar de gerelateerde accu’s op een webshop. De gerelateerde zijn namelijk accu’s die ook in de auto passen. Meestal worden gerelateerde accu’s namelijk getoond op basis van vergelijkbare functionaliteiten en dus passende auto’s. Om een goede gerelateerde accu te vinden, zoek je op de accu die nu in je auto zit en kijk je vervolgens naar de gerelateerde items. 

Succes! 

Ik wens je heel veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe accu en hoop dat je een budget accu kunt vinden die in jouw auto past. 

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Waar moet je op letten wanneer je een horloge koopt?

Het aanschaffen van een nieuw horloge is vaak een relatief grote aankoop waarvan je zeker wilt zijn dat je de juiste keuze...

Een kerstpakket online bestellen

Je hebt waarschijnlijk al gezien dat er online een ruime keuze is aan kerstpakketten. Het is slim om zo vroeg mogelijk op...

Een cadeaubon voor je kerstpakketten

Elk jaar weer kerstpakketten samen moeten stellen, het is een grote taak en er gaat ongelofelijk veel tijd in zitten. En wat ga je...