Waarom een elektrische auto voordeliger is dan je denkt

Veel mensen zijn er van overtuigd dat een elektrische auto onderaan de streep niet zo voordelig is. Dit is een logische gedachte aangezien het best vreemd is dat er ineens iets is dat wel milieuvriendelijk en financieel aantrekkelijk is, maar toch is een elektrische auto voordelig. Een elektrische auto brengt erg veel voordelen met zich mee waardoor een elektrische voertuig voordeliger is dan een groot deel van de auto’s met een verbrandingsmotor. 

Een zakelijke elektrische auto

Om te beginnen is het zo dat je een zakelijke elektrische auto rijdt dat je een stuk minder bijtelling hoeft te betalen ten opzichte van welke andere auto dan ook. Dit is voor veel mensen die zakelijk elektrisch rijden de doorslaggevende reden geweest. Ook de extra inkomstenbelasting is voordeliger wanneer je kiest voor een zakelijk elektrische auto. Tot slot is het ook zo dat de onderhoudskosten voor een zakelijk elektrische auto een stuk lager zijn. Dit is voor de werkgever die de auto aan een medewerker leaset, maar ook voor een persoon die zelf een auto zakelijk leasen. Kortom, op financieel vlak is het de meest voordelige optie om zakelijk elektrisch te rijden. Dit brengt de meeste voordelen met zich mee.

Het opladen van elektrische auto’s

Een andere reden waarom veel mensen niet elektrisch willen rijden is het opladen. Dit lijkt ook vrij logisch, want het zal erg vervelend zijn als je dagelijks moet stoppen om je auto op te laden. Hierom lijkt het begrijpelijk dat mensen dit als een negatief punt, maar eigenlijk zitten er ook een hoop voordelen aan. Als je thuis en op je werk een elektrische auto oplader van groenopladen.nl hebt staan, zal je vanaf huis en vanaf het kantoor met een volle accu kunnen vertrekken. Als je rekening houdt met de afstand wat je af moet leggen van het kantoor naar huis en terug, kun je hier gewoon rekening mee houden bij de aanschaf van een elektrische auto. Kies dan gewoon voor een auto waar je voldoende kilometers kunt rijden.

Andere voordelen van het opladen van een elektrische auto

Ook is het voordeel van het opladen van een elektrische auto dat het erg snel kan met een snellader. Door je auto op te laden met een snellader als je onderweg moet opladen zal het oplaadproces een stuk sneller verlopen. Hierdoor zal je een stuk sneller weer door kunnen rijden met een deels of helemaal volle accu. Daarnaast is het ook zo dat het opladen van een elektrische auto een stuk goedkoper is dan het voltanken van een auto. Dat komt omdat een elektrische auto opgeladen wordt met stroom en een gewone auto met benzine of diesel. Het prijsverschil tussen deze twee mogelijkheden is extreem veel. Hierom is het voordeliger om een elektrische auto aan te schaffen als je momenteel op zoek bent naar een auto.

Het is beter voor het milieu

Tot slot is het ook een groot voordeel dat een elektrische auto veel minder milieuvervuilend is dan andere auto’s. Dit is ook een goed argument waardoor jij zal moeten kiezen voor een elektrische auto.

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

Scoor een koopje op twee wielen

Ben je op zoek naar een ‘nieuw’ stalen ros zonder je bankrekening te plunderen?Dan ben je hier aan het juiste adres. In...

Zo vind je de beste tweedehands fiets koopjes

Ben je op zoek naar een goede maar betaalbare fiets? Dan is een tweedehands fiets kopen de perfecte keuze voor jou! Maar...

De populairste vechtsporten

Vechtsporten zijn al eeuwenlang een bron van fascinatie en inspiratie voor mensen over de hele wereld. De mix van fysieke kracht, mentale...